Aanbouw & Opbouw

Heeft u extra ruimte nodig? Dat kan met een aanbouw, uitbouw of opbouw van uw bestaande huis of pand.

Moderne aanbouw van bestaande woning

Meer leef-, woon- en werkruimte
Door de aanbouw van een serre of bijkeuken creëert u extra leef- en woonruimte. En met een dakkapel wordt uw zolder ineens een volwaardige slaapkamer. Of misschien kunt u zelfs een volledige extra verdieping op uw platte dak zetten. Er zijn verschillende manieren om meer ruimte in huis of bedrijfspand te krijgen, de één ingrijpender dan de andere. Als specialist in de regio Horssen helpen we u graag met de aan- of opbouw die bij uw wensen past.

Laten we eens kort kijken naar een paar aanbouw- en opbouwmogelijkheden en wat daarbij komt kijken. Is de fundering bijvoorbeeld geschikt voor de verbouwing die u voor ogen heeft en hoe zit het met de isolatie en de vergunning?

Aanbouw of serre

Met een aanbouw of uitbouw creëert u extra ruimte in uw huis of bedrijfspand. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw (bij)keuken te verplaatsen naar de aanbouw of om uw woonkamer of kantoor te vergroten. Door uw woning of bedrijfspand uit te breiden met een serre krijgt u niet alleen veel extra ruimte: de ruimte wordt ook veel lichter, sfeervoller en prettiger om in te verblijven.

Opbouw of dakkapel

Als u weinig ruimte heeft voor een aanbouw, is een opbouw op uw pand wellicht de ideale oplossing. U heeft daarin alle keuze: van een dakkapel tot en met een dakbouw die een groot deel van het bestaande dakoppervlak vervangt. Hiermee krijgt u meer ruimte en licht op de bovenste verdieping en creëert u een volwaardige leefruimte onder het dak.

De fundering bij uw aanbouw of opbouw

Als u uw woning of bedrijfspand laat uitbreiden met een aanbouw of opbouw, is het goed om onze experts ook naar de fundering te laten kijken. De fundering is ooit aangelegd voor het oorspronkelijke gebouw. Bij een verbouwing kan het nodig zijn om de fundering te verstevigen of uit te breiden om verzakkingen te voorkomen.

Isolatie van het nieuwe bouwdeel

Het is belangrijk om het nieuw gebouwde deel van uw huis of bedrijfspand goed te isoleren. Voor een erker, serre of uitbouw wordt de buitenmuur doorbroken, terwijl voor een dakkapel een opening in dak wordt gemaakt. Uiteraard wilt u niet op de tocht zitten na de verbouwing. Wij adviseren u dan ook ver de juiste isolatie. Zeker op de plaatsen waar het nieuwe bouwdeel aansluit op de bestaande constructie is dat zeer belangrijk.

Samen plannen we uw uitbouw of opbouw

Een bestaand gebouw uitbreiden met een aanbouw of opbouw levert meer dan alleen ruimte op. Het is ook een manier om meer licht en sfeer te creëren en de waarde van uw pand te verhogen. Maar een eenvoudige verbouwing is het niet. Wij nemen dan ook de tijd om samen met u de plannen uit te werken. We zorgen er daarbij ook voor dat praktische zaken als de fundering, isolatie en vergunningen perfect geregeld zijn.